Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца. През следващото денонощие не се очаква промяна на синоптичната обстановка. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН)

През нощта ще бъде ясно, а утре – отново слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от източната четвърт. Максималните температури ще са между между 29° и 34°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28 - 30°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите три дни ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в петък над западните райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е най-често от източната четвърт. В сряда максималните температури ще са между между 30° и 35°, в четвъртък и петък - с 1-2 градуса по-високи.