През нощта ще е ясно. Утре ще е предимно слънчево. В Североизточна и Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само в Югозападна на места ще превали краткотрайно.

Ще духа слаб, в Югоизточна България – до умерен вятър от изток. Максимални температури между 30° и 35°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на места там краткотрайно ще превали.

Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 17°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се понижи. През следващите дни ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е най-често от източна четвърт. Във вторник максималните температури ще са между между 28° и 33°; през следващите дни слабо ще се повишат и ще са предимно между 30° и 35°.