Продукти: 2 средно големи тиквички, 2 патладжана, 1 голяма глава лук, 4 домата, 1 червена чушка, 200 г сирене, 2 скилидки чесън, 2 с.л. олио (зехтин), магданоз

Приготвяне: Патладжаните, тиквичките и 2 домата се нарязват на кръгове с дебелина половин см. Сиренето се нарязва на тънки парчета. Намазва се тавичката с 1 лъжица олио. Нареждат се зеленчуците, редувайки патладжани, върху тях тиквички, домати и сирене.

Приготвяне на соса: Лукът се нарязва на ситно. Нарязват се и останалите домати, чушката и чесъна. Задушават се в олио и когато ароматите се смесят се прехвърля в блендер и разбива. Не е необходимо да бъде абсолютно гладка сместа. Може да има и парченца. Сосът се изсипва върху наредените зеленчуци. Покрива се с фолио и се пече на 180 градуса половин час. След това се маха фолиото и се запича още половин час.

Върху готовото ядене се поръсва нарязан на ситно магданоз.