Ваня Велинска

През новия сезон българският производител на листни торове Екофол представи за първи път новите си продуктови линии Амино Експерт, Хеласол и Актисол. Те са ново поколение торове за листно приложение - иновативни, удобни за работа, ефективни и природосъобразни.

Серията Амино Експерт обхваща нова група продукти, биостимулатори, които съчетават качествата на аминокиселини, фитохормони, микроелементи - един безценен помощник в технологията за подхранване на растенията. Серията е съставена от 3 основни продукта.

ИМПУЛС - ново поколение биостимулатор, с уникален и иновативен състав.

БАЗА - органичен течен биостимулатор с активни аминокиселини.

ФИКС - универсален прилепител и омокрител, който повишава покривността и разпределението на пестициди, растежни регулатори и листни торове.

Серията Хеласол са течни и твърди висококачествени микроелементи, 100% хелатизирани, напълно смесими с листни торове и пестициди.

Серията Актисол са водоразтворими торове с високо качество, на добри цени и целогодишна наличност. Предназначени са за овощарството, за полско и зеленчукопроизводство.

Потърсихме мнението на 10 фермера, които вече ги прилагат в стопанствата си, за да споделят своите впечатления:

При царевица

Геотерм АД, Генерал Тошево

Агрономът на фирмата Петър Георгиев (сн. вдясно) вече познава действието на Импулс от приложението му при пшеницата и без изчакване го прилага и при царевицата. Тази бърза намеса води до пълно преодоляване на дефицита.

08.06.2016 - стрес при царевицата и наличие на цинков дефицит.

На 10.06.2016 е приложен Импулс - 200 мл/дка (сн. горе вляво)

14.06.2016 - само четири дни след пръскането (сн. горе вдясно). Отличен ефект!

Фарминг, Борислав Славчев, с. Ломци

Въпреки големите температурни амплитуди и последвалото засушаване, царевицата се развива без стрес и дефицити. Посевите са третирани с Амино Експерт База и Хеласол Цинк (сн. отгоре).

Използвах новите продукти на фирма Екофол при всичките си култури, споделя Борислав Славчев. Доволен съм както от ефекта на продуктите, така и от лесната работа и добрата разтворимост.

БИО ООД, с. Паскалево

Живко Василев има много опит в извеждането на демонстрационни полета.

Правим и сравнителни опити - с лактофол и без Лактофол, казва фермерът. Винаги се получават по-добри резултати с лактофол, защото той влияе не само на добива, но и растенията боледуват по-малко.

През 2016 година Живко Василев бе и сред първите Добруджанци, видели и оценили ефекта от новите продукти на Екофол.

На това опитно поле, в дясно от колчето, е приложен Амино Експерт База + Хеласол Цинк във фаза 4-6-и лист.

Около 15 юни посевът е сериозно засегнат от градушка. Подхранената и стимулирана царевица е преодоляла по-бързо стреса от градушката. Растенията в дясно са по-изравнени и с повече листна маса.

ЗК Капиново, с. Капиново, Добрич

Мнението на председателя Росен Ганев е:

Невероятен ефект на продукта, два пъти го приложих и съм убеден в качествата на Импулс.

В третираната част с Импулс (вляво), растенията са видимо с по широки листа и средно с 20 см по-високи.

Живко Желев, Тервел

Живко Желев поема земеделието от баща си - известен преподавател в Земеделския техникум. Земеделието, което правят е грамотно и затова не са оставили царевицата "да се самовъзстанови".

Сериозно пострадах от близо 100 литра дъжд, придружен от градушка, които се изляха за 20 минути. Много съм доволен от помощта на Импулс. За дни посевът се промени.

ЗП Величко Кирилов, с. Негованци, Видинско

Наличието на пълен комплекс от хелатизирани микроелементи, аминокиселини и хормони в Импулс са точната рецепта за растения с потенциал.

Не съм имал такава царевица - уникална е, е мнението на стопанина.

При слънчоглед

Алфа-Агроекспорт, гр. Генерал Тошево

Собственикът Коста Костов е добър агроном и земеделец. Открит е за новостите и той самия наблюдава развитието на посева и прави сравнение между третирания с Импулс слънчоглед и контролата.

Много добре се вижда разликата при контролата (вляво) и третирания слънчоглед (вдясно). Добре облистени са, благодарение на Импулс.

ЕТ Зорница, гр. Кнежа

Цветан и Красимир Бочеви са добри земеделски производители и винаги се допитват за най-добрата технология за хранене на растенията.

Цветан Бочев изцяло се е доверил на технологията на фирма Екофол при новата серия продукти Амино Експерт. Слънчогледът е третиран с Импулс + Хеласол B.

Слънчогледът (сн. вдясно) е перфектен и съм много доволен от новите продукти, е мнението на стопанина. Засега, където съм третирал пшениците с Импулс нямам добив под 800 кг/дка.

ЗП Ц Игнат Ангелов, с. Баховица, обл. Ловеч

Игнат Ангелов и неговото семейство работят в труден и небогат регион. От три години ползва продуктите на Екофол и казва, че ще продължи и занапред, защото са доволни от резултите.

Забелязах промяна във вида на полето още на третия ден след пръскането с Импулс, споделя Игнат Ангелов. Смятам, че съчетанието на микроелементи, аминокиселини и фитохормони има определено възстановяващо и стимулиращо действие.

ЗП Людмил Работов, гр. Раковски

Людмил Работов е от добрите стопани в региона на гр. Раковски. Следи състоянието на културите и предприема мерки за тяхното най-добро развитие.

За 8-9 дни след пръскането с Импулс слънчогледът преодоля изоставането, поради студеното и влажно време, и видимо хабитусът на растенията се подобри, споделя фермерът.

ЕТ Ердуван Чакър, с. Раковски, Разград

Гледа земя в региона на селата Раковски и Кривня. Обработва и земи в Молдова. Има мелница и фурна и държи на качественото зърно.

Ползвах тази година Импулс и съм много доволен от резултатите на полетата досега, споделя Ердуван Чакър. Ниската доза е много удобна и лесно се работи.

С Импулс се осигуряват необходимите хранителни елементи, аминокиселини и фитохормони на растенията за получаването на висока рентабилност от земята.

ЕТ КИНА, с. Градини, Генерал Тошево

Собственикът Тошко Стоянов работи земеделие съвместно със сина и дъщеря си. Производител, който прави всичко в срокове и държи на качествата на листния тор да помага в борбата със стресовите ситуации, които са част от ежедневието на полето.

На слънчогледа е приложил двукратно биостимулатора Импулс, съвместно с пестициди.

Много съм доволен от антистрес и стимулиращото действие на Импулс, очаквам отлични резултати на жътва, категоричен е фермерът.