Продукти: 2-3 тиквички. За заливката: 1/2 ч.чаша орехи, 1/2 връзка магданоз, 2-3 скилидки чесън, 1 суп. лъж. зехтин

Приготвяне: Тиквичките се измиват, подсушават и обелват. Нарязват се на кръгчета, посоляват се и се оставят известно време, за да се отцедят. Пържат се на силен огън с повече олио, в съд с широко дъно, така че да са на един слой. По този начин тиквичките се изпържват, без да се разкашкват и стават много хрупкави.

Орехите се смилат, магданозът се нарязва на ситно, а чесънът се прекарва през преса. Прибавя се 1 суп. лъжица зехтин и добре се разбърква. Заливката се прибавя към отцедените от мазнината тиквички. Внимателно се разбъркват. Ястието може да се сервира както топло, така и студено.