Древните римляни са смятали, че Lege artis е най-изтънченото от всички изкуства, защото съдържа в себе си мъдростта на живота. А какво е всъщност lege artis? Просветените хора, които са го употребявали, са имали предвид правилата на всяка работа, буквално "по всички правила на изкуството, с много висока прецизност и професионализъм".

И в този смисъл, следвайки древните, lege artis е придобитият вече 25- годишният опит на ЗЛАТЕКС за професионализъм чрез правилен подбор на предлаганата техника, за гарантирано постигане на високи резултати в българското земеделие. Процес на постоянно развитие, основаващо се на компетентност и дългосрочно усъвършенстване.

Свидетели сме на климатични промени, които налагат и промени в техническия парк и в модернизирането на земеделските стопанства. Със сеялката Eros на KERNER се работи независимо от климатичните условия, и докато другите сеялки не могат да сеят в суша или в тежки условия, за да не се разбиват машините, KERNER засява без проблем.

Оборудвана с двуредова къса дискова брана, сеялката позволява оптимален ефект на смесване и раздробяване на почвата и растителните остатъци.

Сеялката KERNER не набива, а разбива буците, тя създава перфектните почвени условия за поникване на растенията. Освен това почвата се подравнява много точно, ако е работено с плуг преди това.

Неизискващите подръжка дискове с диаметър от 500 мм на дисковата брана се напасват идеално към почвата и могат да работят дори и при каменисти терени. Предимство спрямо дисковите системи на други производители е по-голямата дъга (извивка) на диска, която позволява по-добро разтръскване и събаряне на полепналата почва, както и по-големия диаметър на диска. Сеялката Kerner не набива, а разбива буците.

KERNER Eros е изключително масивна и солидна - не е пестено от качеството на използвания материал. Наред с това тя прави изключително прецизна сеитба. Единствено KERNER сеe след едно дисковане, благодарение на уникалния защитен с патент метален Cracker валяк с ножове.

А защо системата за изсяване "диск с анкер" е по-добра от комбинацията с два диска?

Практиката доказва, че:

- При междуредие от 12,5 см. с еднодисковата система има по-голямо разстояние между работните органи и няма типичните за двудисковите системи задръствания.

- Един диск позволява да се работи на по-голяма дълбочина с по-малък натиск, а два диска изискват по-голям натиск за поддържане на работната дълбочина.

- Позволява отлична сеитба и при каменисти почви.

- Гарантирана еднаква дълбочина на полагане на семената.

- Има по-малко лагери - по-малко разходи за сервиз и по-лесна подръжка.

И още една съществена разлика - само сеялката KERNER спрямо другите сеялки за директна сеитба разполага с отделна ходова част - шаси с 4 или с 6 големи колела, които се използват за транспорт, а на полето могат и да подпомагат работата, когато са много влажни условията. За останалите производители транспортните гуми съместяват функцията и на валяк за уплътняване на почвата преди изсяване, докато за тази цел KERNER разполага отделно с патентования тежък метален валяк за перфектно уплътняване и подготовка.

Основната рама на сеялката на KERNER е особено стабилна, но като цяло машината е изключително маневрена, благодарение на късата си конструкция. Здрава, прецизна, безкомпромисна - това е сеялката KERNER EROS.

За българските стопани отдавна е ясно, че и в земеделието, както във всеки друг бранш, се работи в силно конкурентна среда. Това налага и ново мислене, и нови промени при избора и използване на целия потенциал от производствени иновации. Защото именно иновациите са основа за нова фаза на просперитет! А иновациите, които присъстват в KERNER - германският производител с множество защитени патенти, правят неговия успех гарантиран.