Рецепта на Олга Григорова от София
Продукти: 500 г бутер тесто, 200 г гъби, 30-40 г кашкавал, 4 бр пилешки гърди, 2 глави лук, 1 жълтък, копър, магданоз, масло, черен пипер, сол
Приготвяне: Пилешките гърди се натриват със сол и черен пипер, запържват се за по 1-2 минути от двете страни, на силен огън. Лукът се нарязва на ситно, запържва се до омекване, добавят се гъбите и се пържи до изпаряване на течността. Магданозът и копърът се нарязват на ситно, кашкавалът се настъргва и прибавя към гъбите и лука. Поръсва се с черен пипер и сол на вкус.
Размразеното тесто се разстила върху поръсена с брашно повърхност и се разрязва на четири квадрата. Във всеки квадрат в средата се поставя от гъбената смес, отгторе пилешките гърди. Загъват се краищата на тестото да се получи плик. Краищата се намазват с вода за да прилепнат добре. Така приготвените пликове се поставят в тава върху намаслена хартия за печене. Отгоре се намазват с разбит жълтък. Пекат се 20 мин. при температура 200 градуса
Коментари