Най-високите температури през юли ще са между 34 и 39 градуса. Това каза пред Радио „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ към БАН Красимир Стоев. Той уточни, че по-горещи вълни се очакват през третото десетдневие на месеца. Дотогава обаче времето ще бъде променливо, допълни синоптикът.

„През първата половина от месеца над страната въздушната маса по-често ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд, но около и след обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност“, обясни Стоев. По думите му през тези дни на много места, включително и по Черноморието, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

„Около 2-ри – 4-ти и 8-ми – 9-ти юли ще има условия за по-значителни валежи. Възможни са и градушки. Относително по-стабилно време очаква към 5-ти – 6-ти юли“, посочи синоптикът.

Той каза още, че времето през юли ще бъде обичайно за тази част от годината. По думите му, не се очакват екстремно високи температури. Стоев уточни, че най-високата температура в София е измерена през 2000 година и тя е 40 градуса. Оттогава този рекорд не е подобряван.