Екип на в. "Български фермер"

На среща с фермери от Врачанския съюз на зърнопроизводителите, KWS представи рапичните хибриди за новия сезон.

За стопанската 2016/2017 година в продуктовото ни портфолио ще намерите както добре познатите ви хибриди Туран, Триангъл и Кодиак, традиционни и предпочитани през годините, от вас - професионалните български земеделци, така и новите ни предложения от изминалия сезон Хибрирок и Гордън KWS, които се представиха на върхово ниво през изминалата сеитбена година, каза в приветствието си Владимир Радоев, търговския представител на KWS за региона.

Доказателство за изключителните възможности за добиви с тези хибриди са получените резултати от над 500 кг/дка при производители в различни части на страната през миналата година. Хибрирок, който е пазарен лидер на пазара на семена зимна маслодайна рапица в три от съседните на България държави - Румъния, Унгария и Хърватска, се характеризира с най-високи добиви при демонстрационни опити в Европа и убеждава със стабилното маслено съдържание, както и с много силна компенсаторна способност в развитието си през пролетта.

Гордън KWS се отличава с отлични резултати и висока адаптивност при всякакви почви, както и силна устойчивост в екстремни зимни условия.

Триангъл се характеризира с отлична способност за образуване на разклонения и голям брой шушулки на растенията, както и с много добра толерантност към основните болести при маслодайната рапица.

Кодиак има много силно развитна коренова система, която осигурява отлично развитие през есента и отлична жизненост през пролетта. Този хибрид осигурява високи добиви с най-високо маслено съдържание сред всички хибриди на KWS.

Туран е нисък хибрид, силно устойчив на полягане, с висок добив на зърно.

След презентацията фермерите посетиха опитното поле край с. Бърдарски геран, където лично се убедиха в качествата на рапичните хибриди.

Какво споделят производителите

Рали Рангелов, с. Ботево, област Монтана

Изключително съм доволен от силното развитие на двата хибрида Хибрирок и Гордън KWS, преди и след зимата. Заложих Триангъл през 2014 г., а през 2015 реших да пробвам новата селекция на KWS. Засях 1600 дка Хибрирок и Гордън KWS. Очаквам много високи добиви.

Федя Фердинандов, гр. Вълчедръм, област Монтана

Не крия симпатиите си към генетиката на KWS България. От 3 години сея Триангъл и Кодиак. Тази година на половината от площите си отново заложих на Триангъл. Никога не съм се съмнявал в качествата на този хибрид.