За тестото: 200 г брашно,150 г масло, 100 г захар, 1 яйце, 1 ч.л. разбухвател

За пълнежа: 500 г извара, 2 яйца, 100 г захар, 100 г сметана, 200-300 г ягоди (череши, вишни, кайсии, френско грозде)

За напояване 1 кафена чашка кафе, малко ликьор или коняк

Приготвяне: Брашното се пресява с разбухвателя. Прибавя се маслото на парчета и се стрива до получаване на трохи. Добавя се захар и яйце и се замесва тесто. Завива се и се оставя в хладилника за 30 минути. През това време се приготвя пълнежа.Към изварата се добавя сметаната, яйцето и захарта. Разбива се с миксер до получаване на еднородна смес. Тестото се изважда и разночва кора по-голяма от тавичката в която ще се пече. Поставя се в тавичката намазана с масло така, че да образува борд около 4 см. Излива се пълнежа и отгоре се нарежда плода.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса 35 минути. След като изстине се изважда от формата.