Продукти: 2 бр тиквички, 300 г кайма, 4 бр яйца, 50 г сирене, 1 глава лук, 1 ч. ч. брашно, 3 с.л. олио, 1 ч.л. захар, бакпулвер, сол на вкус, 2 скилидки чесън, магданоз и копър
Приготвяне: Тиквичките се нарязват на кръгове, а след това още на четири. Ако са млади може да не се белят. Слагат се в гевгир да се отцедат. В дълбок съд се поставят тиквичките, чесъна нарязан на ситно, нарязаните магданоз и копър. Добавят се олиото, разбитите яйца, лука нарязан на ситно, сол, захар, бакпулвер и сиренето. Всичко се обърква и към сместа се добавя брашното. Разбърква се внимателно.
Формата за печене се намазва с масло и се сипва половината от тиквената смес, върху нея равномерно се разстила каймата и отгоре пак от сместа. Пече се на 170°C 40 мин. Оставя се да изстине 10 мин. Сервира се с кисело мляко.
Коментари