Боровинката се размножава както и останалите ягодоплодни култури - вегетативно и чрез семена. В практиката най-често се използва вкореняването на зрели или на зелени резници.

Зрели резници

Резниците се събират рано през пролетта (може и късно през есента), като се вземат от добре развити едногодишни прирасти. Резниците са с дължина 10-15 см и имат 4-5 пъпки. Те се засаждат в торфено-пясъчна смеска в съотношение от 1:1 до 3:1, като на повърхността се оставят 1-2 пъпки.

Препоръчително е долният им край да се реже косо непосредствено под най-долната пъпка, а преди засаждането резниците да бъдат третирани с растежни регулатори. За да станат готови за засаждане на постоянно място, вкоренените резници трябва да бъдат доотгледани още един вегетационен период.

Зелени резници

Събират се през юни от растящите едногодишни леторасли, нарязват се на същата дължина. Добре е към долния им край да остане и част от двегодишното стъбло, за да се получат т.н. резници с пета. Преди да бъдат засадени в съдовете за вкореняване, долните листа се отстраняват, а най-горните 2-3 листа се съкращават приблизително до 1/2. И в този случай, готови за засаждане на постоянно място растения могат да се получат едва в края на втората година.