Сиренето на българския пазар е качествено и безопасно. Това каза по време на пресконференция изпълнителният директор на Българската Агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев, на която бяха представени новостите в контрола на предлаганите на българския пазар млечни продукти, както и планираните дейности на Агенцията във връзка с предстоящия летен туристически сезон, предаде „Фокус”.

„Всичко е свързано с това дали технологичната документация отговаря на етикета. Говорим за измама, ако Ви го продават с повече вода, за повече пари”, посочи той. „На сайта ни има таблица, в която ще излиза информация по всички въпроси. Така, че всяка седмица ще правим около 25 проби и резултатите ще излизат”, уточни д-р Илиев.

По думите му, има съмнение дали агенцията има основание да добави в тази таблица колона с имената на фирмите и марките сирене, които са били изследвани. „Искам това нещо да се случи, но така че да е направено според закона”, допълни директорът на БАБХ. „Нашето търсене е в посока да можем да го направим, а не в посока да се крием. Нямаме такова намерение”, каза още Дамян Илиев.