През нощта ще бъде предимно ясно, утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, по-значителни привечер над южното крайбрежие, когато ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 17° - 18°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 22°, на 2 000 метра - около 16°.

Във вторник, от запад-северозапад, със слаб до умерен вятър ще проникне хладен въздух, но температурите в повечето райони ще останат сравнително високи. Въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. В часовете около и след обяд, и преди полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в Източна България, а след обяд и в планинските райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-малка е вероятността за валежи на 1 юни, когато вятърът постепенно ще отслабне и ще има повече слънчеви часове.

В четвъртък температурите ще се понижат с няколко градуса. Облачността ще бъде значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места в страната ще е с чести превалявания, придружени с гръмотевични бури. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Запазват се и условията за градушки. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-високи в югоизточните райони.