Рапицата е единствената култура, на която цената на световните борси устойчиво расте. Нарастващото търсене определя и непрекъснато нарастващите площи, засявани с нея в Европа. В отговор на това Пионер предлага на фермерите все по-високодобивни хибриди като към техните характеристики добавя допълнителни стойности, които улесняват отглеждането на рапицата, спестяват време и средства на производителите.

Само Пионер предлага на българския пазар семена рапица по всяка технология, което дава възможност всеки фермер, желаещ да отглежда тази култура да намери своя фаворит в богатото портфолио на компанията, да засее точния хибрид за своето поле и да постигне възможно най-високите добиви, и съответно най-високата печалба от декар.

През 2016 г. рапичните хибриди от Пионер по Clearfield® технология, които са на разположение на фермерите са PT200CL и PT228CL. Това са високостъблени хибриди рапица, които дават възможност да се отглеждат и на високозаплевелени полета. Системата подсигурява отличен контрол на широколистните и житни плевели, включително от сем. Кръстоцветни. Високодобивните характеристики на хибридите на Пионер, с доказано високи нива на толерантност към препарата, дава възможност за бързо преодоляване на стреса от третирането и в последствие достигане на максимални добиви.

РХ113, PX115 и PR44D06 са MAXIMUS® хибридите рапица от Пионер за сезон 2016. Тези нискостъблени хибриди, създадени от Пионер, имат своите най-верни почитатели, защото показват съществени предимства пред останалите рапици: по-лесна агротехника, по-малък брой пръскания, висока устойчивост на засушаване, добра зимоустойчивост и плътност на посева. Притежават отлична устойчивост на разпукване на шушулките, много добра зимоустойчивост и високо маслено съдържание.

РТ225, PR44W29, PR46W21 и новият PT234 са високостъблените хибриди рапица, които фермерите ще имат възможността да засеят предстоящия сезон. Те се характеризират с много високи добиви, изключително висока масленост, както и висока устойчивост на разпукване на шушулките.