Фермерите вече може да оборудват птицефермите си за отглеждане на кокошки-носачки с новата вертикална волиерна система. Освен икономична тя е удобна за птицевъдите. Благодарение на оптималната си конструкция - на 3 етажа, на птиците е осигурено следването на естествено поведение. Това води до повишаване на продуктивността а фермерът може ефективно да събира яйцата, които запазват всички свои продуктивни качества след снасянето им.

И тъй като става все по-трудно намирането на квалифицирана работна ръка, важността от лекотата на управление на новата волиерна система нараства.

Триетажната система Bolegg на популярна холандска фирма използва изключително ефективно вертикалното пространство в птицефермата, като увеличава количеството отглеждани кокошки-носачки на 1 квадратен метър площ. Откритата дървовидна конструкция улеснява наблюдението и осигурява достъп до всички равнища. Стените могат да се издигат и спускат, което дава достъп за удобен оглед на гнездата за снасяне.

В центъра на новата волиерна система е иновационното гнездо. Конструкцията Vencomat осигурява минимален контакт със снесените яйца

Гнездото е разположено под такъв ъгъл, че яйцата внимателно се изтъркулват веднага след снасянето им и това ги предпазва от повреди от страна на носачките.

Всичките три етажа на волиерната система са оборудвани с ленти за автоматично събиране на яйцата. Механизмът, блокиращ обръщащия се под, предотвратява нощното замърсяване на гнездата. А когато гнездото се затваря, натрупалият се боклук просто пада долу. Комбинацията от гнездо и под от телена мрежа осигурява стриктна хигиена в птицефермата.