Продукти

За пълнежа: 100 г кашкавал, 100 г шунка или бекон, 7 клонки копър, 1 скилидка чесън

За тестото: 2,5 ч.чаши брашно, 1 ч. чаша кисело мляко, 2 яйца, 1/2 ч. лъжичка сол, 1 ч. лъжичка захар, бакпулвер, 30 г масло

Приготвяне:

1. Шунката се нарязва на дребни кубчета.

2. Голяма част от кашкавала се настъргва на едро ренде и около 20 г на ситно.

3. Чесънът се стрива, а копърът се нарязва на ситно.

4. В дълбок съд се смесват пресятото брашно, солта, захарта и бакпулверът.

5. В друг съд се разбиват леко яйцата и млякото. Прибавя се към брашнената смес и се разбърква.

6. Към тестото се слагат едро настъргания кашкавал, шунката и подправките. Разбърква се.

7. Тестото се разпределя във форми за мъфини на височина 2/3. Пекат се 30 мин. на 180 градуса

8. Мъфините се изваждат от фурната, посипват се с отделения кашкавал и се запича още 5 минути. С клечка за зъби се проверява дали са изпечени. Могат да се сервират както топли, така и студени.