Д-р Е. Бенова

Ако сте отворени към алтернативната медицина, не се колебайте да опитате.

Акупунктурата е позната от преди 5000 години в древен Китай. Използват се малки, стерилни игли, които се различават от медицинските игли.

Днес акупунктурата се комбинира с билколечение. Тази комбинация се използва в най-престижните SPA-центрове. Най-добър ефект се постига след серия от сеанси, въпреки че подобрение може да настъпи и след първата процедура. При акупунктурата се стимулират различни точки от човешкия организъм. През последните 40 години акупунктурата се превърна в добре позната и разумна терапия в развитите и развиващите се страни. Съвременната теория на акупунктурата се основава на лабораторни изследвания, проведени през годините. Тя се прилага за лечение на здравословни проблеми като остеоартрит, болки в гърба, мигрена, болезнена менструация, астма, повръщане при химиотерапия.

Проучванията са доказали, че акупунктурата може да помогне и при пристрастяване към наркотици. Помага при проблеми с кожата, като розацея, акне, алергия, при артрит болки в ставите, ревматизъм, безсъние, неврози. Иглите могат да се поставят по цялото тяло.

Акупунктурата не е подходяща за бременни жени.

Преди започване на лечението е необходимо да се консултирате с лекуващия ви лекар.