Продукти: по 1/2 чаена чаша орехи и лешници, леко запечени, 1 чаша смлени бисквити, 1/4 чаша кафява захар, 1 чаена лъжичка канела, 1 чаена лъжичка смлян джинджифил, 3 супени лъжици олио или зехтин, 2 супени лъжици разтопено масло, 500 г моркови, обелени и нарязани на кубчета, 1 чаша захар, 1 супена лъжица брашно, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче, 1/4 чаена лъжичка карамфил, 4 яйца, леко разбити, 3/4 чаша мляко

Приготвяне на ореховия блат: Орехите и лешниците се раздробяват на едро. Добавят се смлените бисквити, кафявата захар, 1/4 чаена лъжичка канела и 1/4 чаена лъжичка джинджифил. Добавя се олиото и маслото. Разбърква се добре, докато сместа се напои добре. Изсипва се в тава или форма с диаметър 23 см.

Морковите се варят 20 мин до омекване в леко подсолена вряща вода. Отцеждат се добре и се смилат на пюре. Оставят се да изстинат. Междувременно фурната се загрява до 200 градуса.

В малка купа се разбърква захарта, брашното, 1 лъжичка канела и 1 лъжичка джинджифил, солта, индийското орехче и карамфила. Добавят се към морковите. Прибавят се яйцата и млякото. Всичко се разбива до получаване на гладка смес. Изсипва се върху блата.

Пече се около 45 минути, като се проверява с клечка за зъби.