Който е ползвал товарач с марка Weidemann, не би се отказал от него. Все повече са българските фермери оценили предимствата и високата производителност на Weidemann. Основните предимства, които правят тези товарачи предпочитани от животновъдите са компактните размери и икономичността им

Отличават се и с това, че са прахово боядисани, особено важно при контакт с оборска тор, предизвикващ силна корозия. Друго важно при машините на бранда е, че предаването на движението става от задния към предния мост посредством карданна връзка, което облекчава работата им и от гледна точка на тяхното натоварване.

Тази година през април Weidemann разшири богатата си продуктова гама с още един телехендлер Т6027. Новият Weidemann Т6027 е уникален с комбинацията си от компактност, голяма височина на повдигане и висока производителност. Възможността за задвижване на всички колела го правят абсолютно стабилен и добре подготвен за всякакви задачи. Машината е с нисък център на тежестта и отлична стабилност. телескопичният товарач Weidemann Т6027 осигурява забележителна маневреност и пъргавина.

Той е със странично разположен двигател

Машината e уникална с компактните си размери, даващи достатъчно мощност, за да се справи със селскостопанските задачи. При височина от 1,98 м и ширина 1,96 м той постига товароподемност 2,7 тона на височина от 6 метра. Изключително гъвкав телехендлер, предназначен за земеделските и животновъдни ферми. Изключително подходящ и за работа в тесни пространства.

2,5 литровият двигател Kohler е 4 цилиндров с мощност 75 к.с., отговарящ на най-новите технологии и стандарти за вредни емисии Т4 без филтър за твърди частици гарантиращ по-ниски разходи за гориво.

Инженерите на Weidemann са заложили много в комфортната кабина на Т6027. Проектирана е за водачи, които ще прекарват много време зад волана

Тя е с повече пространство, отлична видимост, предпазваща водача, гарантираща висока производителност и ниски нива на шум. Кабината е оборудвана с ергономична седалка отговаряща на на изискването на EN ISO 7096 за водача, която намалява вибрациите. Оборудване е и с ергономичен джойстик най-ново поколение, с който се постига перфектен контрол над машината. Иновативният джойстик е ергономично разположен и със светещи сензорни бутони, създаващ по-голяма функционалност и удобство за оператора.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Повече от 55 години немската фирма Weidemann има за цел да улесни и механизира работата в животновъдната ферма. Днес Weidemann е един от водещите производители на товарачи и телехендлери.

Машините на Weidemann са синоним на надежни компактни товарачи и телехендлери, отговарящи напълно на изискванията на животновъдните и земеделски стопанства. Брандът отлично познат в Германия и Австрия, заема все по-голям пазарен дял и в България.

Фирма Агритоп, която е официалния предстaвител на Weidemann за България, разполага с голяма сервизна база обхващаща цялата страна. Фирмата има високо квалифицирани специалисти, които ежегодно преминават обучения в завода на Weidemann, поддържат се оригинални резервни части и консумативи на склад. Фирмата предлага и индивидуaлни лизингови схеми за закупуване на земеделска техника.