С една трета са се увеличили за година посетителите на www.bgfermer.bg. Това сочат данните на Gemius за месец март 2016 г. 30.23% е ръстът в сравнение с март миналата година.

101 143 са уникалните посетители на сайта за март 2016 г., показват още данните. В сравнение с февруари това е ръст на месечна база от 55.94%. За февруари ww.bgfermer.bg също е с впечатляващ ръст - 50.85% с 64 862 уникални посетители, в сравнение с януари. А в сравнение с миналогодишния февруари на ръстът е с 21.56%.

На фона на всичките тези данни цялата категория "Земеделие" от Gemius за март 2016 г. е с увеличение на месечна база 25.83%, а на годишна - с намаление от 17.21%.

Другата новина е, че от края на април сайтът вече има и действащ форум. Всички посетители, които желаят, могат да се регистрират, да задават теми и проблеми за обсъждане, да контактуват помежду си, да обменят информация за бизнеса и стопанствата си.

Сайтът www.bgfermer.bg предлага най-много собствена информация в сравнение с всички български електронни издания за земеделие и агробизнес. Публикува собствени видиоклипове от актуални събития и полезни, практични съвети за малки и едри земеделски производители. Информира за най-модерните технологии и практики в световното земеделие. Осигурява професионални отговори на читателски въпроси, както и възможност за публикуване на малки обяви.