През нощта и утре облачността ще е значителна. С временни прекъсвания валежите ще продължат, но ще са по-слаби и не така повсеместни. Това съобщи за „Фокус” от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Ще духа до умерен предимно северен вятър, на места в южните райони, през деня временно ще се усили. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 11° и 16°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за май.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни прекъсвания валежите ще продължат. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температури 13 - 16°. Температурата на морската вода е 13° - 15°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 2 000 метра – от сняг. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимална температура на 1 200 метра около 6°, на 2 000 метра – около 0°.

От четвъртък ще започне бавно повишение на дневните температури, но все още ще бъде сравнително хладно за периода. Валежите ще продължат, но ще са с прекъсвания и вече не така повсеместни. През следващите два дни в часовете преди обяд ще има разкъсвания и намаления на облачността.

Преваляванията ще са с краткотраен характер, главно след обяд и до полунощ, на места придружени с гръмотевици. В четвъртък и петък вятърът ще бъде със северна компонента, в повечето райони умерен; в събота ще отслабне и ще се ориентира от запад, по-късно и от юг. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Максималните слабо ще се повишат и в петък и събота в повечето места ще са между 15° и 20°.