Ася Василева

Няма как да опишеш плуговете на RABE освен като здрави и силни машини. Германската компания вече повече от 100 години произвежда почвообработваща техника от най-висок, премиум клас. Затова и техниката с тази марка е включена в портфолиото на компания ЗЛАТЕКС, известна на българския пазар с това, че предлага само каймака на световното земеделско машиностроене.

"Нашето производство е свързано с машини за обработка на почвата - обръщателни плугове, дискови брани, култиватори. Ние произвеждаме машини, които работят с почвата вече повече от 100 години. В България сме много силни при обръщателните плугове - навесни, полунавесни и прикачни. Ние сме един от най-големите производители на такива плугове в Европа. Продаваме много в Русия и Украйна. В нашата продуктова листа са включени още и дискови брани, и култиватори в различни модели и предназначения.

Нашите машини работят дълги години успешно на българските полета, имаме множество добри партньори сред българските фермери. България е един от най-големите ни пазари в Централна Европа", разказа ми Чаба Урбан, мениджър на марката, отговорен за пазарите й в Централна Европа, в това число и за България, в рамките на концерна GREGOIRE BESSON по време на пролетното изложение БАТА АГРО.

"Който си е купил плуг RABE е останал доволен, хвали ги на други фермери, които после ни стават клиенти", допълва Весела Панчева, продуктов мениджър RABE в компания ЗЛАТЕКС. "Това са много здрави и надеждни машини. Плуговете имат уникална, патентована обръщателна система, всички настройки са изключително лесни. На Агритехника 2015 компанията представи новия плуг RABE CONDOR. Той е предназначен за агрегатиране с големи трактори. Вярвам, че ще бъде много интересен за българския пазар.

RABЕ винаги дават най-добрите продукти на фермерите. Клиентите ни са много доволни от тези плугове, нямаме никакви оплаквания. Нямаме и никакви проблеми за резервни и износващи се части, всичко се доставя изключително бързо".

Сътрудничеството между германския производител RABE, вече част от групата на GREGOIRE BESSON, и компания ЗЛАТЕКС е на повече от 10 години. По този повод господин Чаба подчертава отличното сътрудничество между двете фирми: "Много обичам да идвам в България. Тук се чувствам прекрасно. И няма как да е иначе с такъв сигурен и уважаван партньор като фирма ЗЛАТЕКС.

Доволен съм и че на изложението БАТА АГРО българските стопани за поредна година показват значителен интерес към нашите продукти. Защото това е най-важното за нашата компания - винаги да сме в близки контакти с нашите клиенти, винаги да сме до земеделските производители и техните нужди", обобщи г-н Урбан.

От него научихме още, че след смяната на собствеността преди три години в RABE работят активно върху развитието най-вече на обръщателните плугове- иновации в основни възли на плуга, нова конструкция, нов дизайн при големите обръщателни плугове. Целта е по-високо качество, по-висока производителност, по-голяма икономия на гориво и време.