Разгледайте няколко преобразяващи проекта и открийте подходящия за своя парцел в зависимост от размера и състоянието му

Преди: Не подценявайте възможностите на двора си

Често разполагаме с много пространство, но малко идеи как да го оползотворим. Такъв е случаят и с този двор, който на пръв поглед едва ли бихте си представили във вид на китна цветна леха. Той обаче има повече потенциал, отколкото предполагате, и ето как с четка, боя и извесна доза сръчност, неговите собственици го превърнаха в страхотно място за отдих и релакс.

След: Превърнете го в неповторимо кътче за почивка

А ето го и олицетворението на вашата мечтана градина! Подгответе се за безкрайни разговори с приятели около огъня или пък си направете вкусно барбекю. Обновяването на тази градина може да е било трудоемко, но създаването на подобен кът за отдих със сигурност си заслужава усилията.

Преди: Липсата на навес прави слънцето непоносимо

Дори да е бил градина някога, този двор днес изобщо не напомня на такава. Моравата изглежда занемарена, а идеята за следобедно кафе на открито е чудесна, стига да имаше някакъв навес, който да осигури поне глътка прохлада в жегите.

След: Приятни меки цветове и невероятно удобство

Всички проблеми са решени с един замах и сега от занемареното дворно място няма и следа! До къщата е изграден навес, който позволява пространството под него да се оползотвори под формата на барбекю или пък симпатичен хол на открито. Изградени са мраморни пътеки, както и лехи с красиви цветя, които допринасят за новото колоритно и приятно излъчване на цялата градина.

Преди: Спешна нужда от нова организация

Освен от сериозно почистване, този двор има нужда и от цялостно организиране. След като бъдат премахнати всички изсъхнали клони и отпадъци обаче, тази зелена площ може да се превърне в една наистина забележителна градина. Ключът към нейния дълъг живот се крие в правилната и навременна поддръжка, затова не допускайте вашето дворно място да придобие подобен печален вид.

След: Промени с изненадващи последици

Ето как бързо и лесно тази наглед неизползваема площ придоби съвсем нов и симпатичен облик! Оградата е освежена, старата барака е заменена с къщичка за велосипеди, а пространството е оптимално усвоено с обособяването на две цветни лехи. През топлите месеци те със сигурност ще превърнат тази част от имота в любимо място на неговите обитатели.

Още интересни проекти очаквайте в следващия брой на в. "Хоби фермер".