Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна.

През нощта валежите от дъжд в Южна България ще спрат, а облачността над Западна и Централна България ще се разкъса, на места до предимно ясно.

По Черноморието ще започнат превалявания. Такава е прогнозата за времето, съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН

През деня валежите по морския бряг постепенно ще спрат. Денят в Западна и Централна България ще започне с разкъсана облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и вплътни и от югозапад ще започнат превалявания като валежите ще бъдат по-интензивни през нощта срещу петък.

В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от изток, а в Южна България - от юг. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 12° и 17°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които след обяд постепенно ще спрат. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините денят ще започне с разкъсана облачност, но от запад тя бързо ще се увеличи и вплътни.

По-късно от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, а над 1800 метра – от сняг. Вятърът ще бъде слаб, по високите части до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 0°. В петък на много места в страната ще вали дъжд, в планините - сняг.

От северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява и на места във високите котловинни полета на Западна България, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. По-късно в петък постепенно валежите ще спират, а през нощта срещу събота и облачността от запад ще се разкъсва и намалява.

В събота ще преобладава слънчево време, сутринта ще е доста по-студено от предишните дни. През деня северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. В неделя ще има временни увеличения на облачността, предимно висока и средна. Вятърът ще остане южен и бързо ще се затопли.