От този ръст ще спечелят основно китайските и индийските производители на гуми за земеделски машини, сочи прогноза на компания Technavio. В него компанията прави изводи, основавайки се на показателите на продажбите на трактори и друга селскостопанска техника и взе под внимание както първичния, така и вторичния пазар на агротехника.

Отбелязва се, че най-високо ще бъде търсенето на новите видове селскостопански гуми, а именно гумите тип VF, които осигуряват минимално налягане върху почвата,. за сметка на намаленото си с 40 на сто налягане, както и гумите с нов тип грайфери, поставени под ъгъл от 45 градуса, което позволява съществено да се повиши проходимостта на машините и да се използва колесна техника там, където това преди не е било възможно поради сложна почва. Според Technavio именно тези гуми ще бъдат индикатор за ръста на пазара.
Що се отнася до негативните фактори, то най-съществено ще бъде намаляването на доходите на фермерите в световен мащаб. Според Technavio днес пазарът на земеделски думи както никога досега е чувствителен към цената на крайния продукт. Повечето фермери се опитват да намалят експлоатационните разходи, което ги принуждава все по-често да използват евтини гуми. Това значително затруднява навлизането на нови технологии на пазара, дори въпреки факта, че те имат съществени преимущества.