CNH Industrial, компанията собственик на New Holland, Case IH и Steyr, обяви, че продажбите на земеделски машини през миналата година са били на стойност 11, 2 млрд. щатски долара срещу 15, 20 млрд. щатски долара през 2014 г. Това е спад с 27, 5 %.
В комюникето, разпространено от концерна, се посочва като причина за спада нямаленото търсене на трактори (-8%) и компбайни (-19%) в световен мащаб. Най-голям спад на продажбите е отчетен в Северна Америка и Канада, където продажбите на трактори с мощност над 140 к.с. са спаднали с 31 на сто, а на комбайните – с 28 на сто. Пазарите в Латинска Америка също вървят надолу с минус 27 %. В страните от Европа, Средния Изток и Африка спадът е от 7 на сто и при тракторите и при комбайните.
Предвижданията на концерна са продажбите на земеделски машини в Северна Америка и Канада да продължат да намаляват и през настоящата година с до 20%, докато търсенето в Европа, Средния Изток и Африка да остане на нивото от миналата година.
Общите продажби на CNH Industrial (включително строително оборудване, камиони и двигатели) са достигнали 25,91 млрд. щатски долара срещу 32, 55 млрд. щатски долара през 2014 г. (-20,4%)