Агрия Груп Холдинг сключи рамково споразумение за придобиването на Кехлибар ООД, община Лясковец, област Велико Търново, съобщава търговецът със зърнени култури чрез БФБ-София.

Кехлибар ООД развива дейност в областта на търговията, съхранението и преработката на маслодайни и зърнени култури в Северен централен и Североизточен район на България.

Сделката е „в синхрон с изпълнението на инвестиционната програма на Агрия Груп ХолдингАД, както и с увеличаващия се потенциал за развитие на холдинга в областта на производството, съхранението, преработката и търговията със зърнени култури с цел разширяване дейността и генериране на нови възможности за устойчиво развитие в дългосрочен план“, гласи съобщението, предава investor.bg.

Споразумението е сключено на 11 февруари 2016 г., като сделката предстои да бъде финализирана през август 2016 г.

Тя „подсигурява изпълнението на част от инвестиционната програма на холдинга в направление засилване на преработвателната и ескпортната ориентация на компанията в съответствие със стратегията за развитие в дългосрочен план“, се посочва още в съобщението, публикувано чрез БФБ-София.

„Обединяването на бизнес потенциала на Агрия Груп Холдинг АД и на Кехлибар ООД в направление търговия и логистика на масови насипни зърнени товари и преработка на маслодайни култури, представлява устойчив фундамент за бъдещо успешно развитие и диверсификация на бизнес направленията, които развива компанията“, оценяват от варненската компания.

Днес нямаше сделки с акции на Агрия Груп Холдинг. От началото на годината те поевтиняват с 5,14% до 9,96 лв. за акция и 67,728 млн. лв. пазарна капитализация.