Необходими продукти: 2 суп. лъжици олио, килограм телешко, нарязано на кубчета, 2 чаени лъжички сушен риган или мащерка, 3-4 средно големи моркова, нарязани на кръгчета, 4 стръка целина, нарязани на кръгчета, 2 големи глави лук, литър телешки бульон, 2 супени лъжици брашно.

Начин на приготвяне: В тенджера, в сгорещеното олио се запържва месото, докато покафенее. Подправя се с мащерката, сол и черен пипер на вкус. Изважда се месото и в същата мазнина се слагат морковите, лука и целината. Зеленчуците се задушават 5 минути, като се разбъркват от време на време. Месото се връща в съда.

Отделно се разтваря брашното с бульона и се изсипва в тенджерата при останалите продукти. Ястието се оставя да заври, след което огъня се намалява и се оставя да къкри 40-50 минути до пълно омеква.