Установена е самоличността на нападателите на фермерите от с. Устина. Те са баща и син от пазарджишко село. Бащата е бил осъждан за убийство и въоръжен грабеж. 

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Около 06:00 часа на 8 февруари пред селскостопанските постройки на ферма в местността „Тепелика“ /между гр. Кричим и с. Устина/, Йордан Г. /на 51 г./ и Петър Г. /на 27 г./ нападнали фермерите Георги К. и Димитър К. Нападателите били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си. 

При физическия сблъсък помежду им, Димитър К. произвел два изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който Петър Г. починал, а Йордан Г. и към момента се намира в тежко състояние в лечебно заведение. На Георги К. и Димитър К. са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие или т.нар. афект. С

прямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на фермерите. При извършеното в дома им претърсване и изземване са били открити и иззети пари.