Фермери баща и син пребиха до смърт крадец, а негов авер е в кома в болница, съобщи окръжната прокуратура в града на тепетата.

Инцидентът е станал на 7 срещу 8 февруари в землището на Кричим. Двамата апаши проникнали в селско стопанска сграда. Там обаче били собственикът на фермата - 46-годишният Георги Котларов  и баща му Димитър на 67 г. Те хванали крадците и започнали да ги налагат здраво. В резултат на причинените травми единият починал, а другият е в критично състояние с опазсност за живота. Самоличността на двамата още не е установена, по случая е започнало разследване за убийството. Според местни крадците са от ромски произход.

Двамата извършители са задържани за срок от 24 часа. Наблюдаващият прокурор ще прецени какви обвинения да им бъдат повдигнати.

Извършен е оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.