Помогнете, доматите са заразени с жилкова некроза

28 юни 2010
Зеленчуци
1
27684
 

През последните години тази болест се превърна в голяма опасност за градинарите от различни части на страната.

ЗАЩО БОЛЕСТТА Е МНОГО ОПАСНА
Ако болестта се разпространи, пораженията може да достигнат големи размери. Освен това веднъж заразени растенията не може да се лекуват.

ЗАРАЗЕНИТЕ РАСТЕНИЯ СЕ УНИЩОЖАВАТ
Тъй като болните растения са източник на зараза за здравите, те трябва незабавно да се унищожат.

БОРБА С НЕПРИЯТЕЛИТЕ
Жилковата некроза се причинява от некротични щамове на краставичномозаичния вирус. Те обаче се пренасят от листните въшки срещу които трябва да е насочена борбата.

1 от timsan на 29 юни 2010
sas kakvo se praskat domatite protiv jilkova nekroza

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Зеленчуци
6876
0

Пръсканията трябва да започнат при откриване на първите инсекти Листните въшки са сериозен проблем тази година. Първо нападнаха овощните дървета, а след това зеленчуците,

10467
0

Болестта се пренася от цикади Цикадите пренасят една от най-опасните болести по пипера - столбур. Заразата се среща в градини, които се намират в близост до изоставени и заплевелени площи.

13842
0

По доматите се срещат два вида петна - бели и черни листни петна. Това са различни болести и се причиняват от различни гъби. Бели листни петна При заразяване на растенията се развиват многобройни,

13779
0

Кубинската мана напада всички представители на сем. Тиквови. За предотвратяване на заразите от кубинска мана провеждането на профилактични пръскания е задължително.

3132
0

Китайското зеле вече вече често се среща и в любителските градини. Среща се под наименованието китайско или пекинско зеле, като различията между тях са минимални. .

Още от Фермер
2943
0

Целта е Столична община да насърчи крайградското земеделие и агробизнеса, който създава работни места и осигурява чиста, местна и евтина храна Агробизнес инкубатор по примера на Рим - в района на

7830
0

Страната ни е на трето място в света по производство и експорт на билки и на първо място в Европа. Всяка година изнасяме над 15 000 тона сухи билки, от 140 растителни вида, за около 25-30 млн.

180
0

Европейската комисия направи важна стъпка за спиране на загубата на биологично разнообразие, одобрявайки Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/1141 на Комисията от 13 юли 2016 г.

13167
0

Продукти: 3 ч.ч. царевично брашно, 1 ч.ч. бяло брашно, 1 ч.л. сол, 1-2 с.л. олио. Царевичното брашно се попарва с малко вряла вода, колкото да се намокри,

4428
0

В рода Cyclamen има над 15 вида, сред които само няколко са подходящи за отглеждане навън За нашата страна от значение е C. europeum, която се среща в Търновско, Средни Родопи,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мога да уверя българите, че Гранична полиция разполага с кораби в топ 3 на Европа, бе категоричен премиерът Бойко Борисов при визитата си на българо-турската граница край Резово. Той съобщи, че е имало опити за трафик на мигранти с яхти „и то не като гръцките гемии”, визирайки че става въпрос за съдове на друго техническо ниво.

„За съжаление лош пророк съм и нищо добро няма да се случи, защото - дали са организирани или са отключили в някой лабилен различни чувства и състояние – фактите са факти, жертвите са жертви, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави расте”, заяви преди минути в Резово премиерът Бойко Борисов.

Нападателят, убил девет души в Мюнхен, е бил обсебен с случаите на стрелба по много хора . Претърсилите домът му полицаи са открили изрезки от вестници за нападения, включително статия озаглавена „Защо учащите убиват“, съобщи полицията пред журналисти, предаде BBC. Роденият в града убиец е притежавал 9 мм пистолет и 300 патрона.

Отговор:

Не давате подробно описание на ябълковите дръвчета. Но по принцип окапването на плодовете е нормален процес. В повечето случаи се дължи на това, че дръвчето, особено ако е младо, не може да изхрани...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.