Силно българско и чуждестранно участие се очертава на селскостопанската изложба Агра 2016, съобщиха от пресцентъра на Международен панаир Пловдив, която ще се проведе между 24 и 28 февруари.

Дебют на изложението ще направи една от най-големите турски фирми за земеделска техника. Представят се и нови участници от Гърция, които предлагат оборудване за оранжерии.

На Агра 2016 се завръщат фирми, които отсъстваха през последните три-четири години, отбелязват от панаира. 15 на сто от заявилите участие до момента са нови изложители. Тези данни показват, че агробизнесът продължава да набира сила, и затвърждават възходящата тенденция от предишното издание на изложението.

Голям интерес към аграрната изложба има и от страна на бизнеса от Западна Европа. Холандското посолство например значително е увеличило площта на експозицията си, където ще презентира водещи компании от различни сектори. Силно участие е заявила и Чехия.

Сериозен интерес има и към Града на виното, който се организира в рамките на форума. Участниците в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2016” ще представят новите си колекции. Наред с изисканите напитки ще има кулинарни специалитети, приготвени от изявени производители, които са част от Международната изложба за храни „Фудтех 2016”.

Изложенията „Агра”, „Винария” и „Фудтех” и „Хорека Пловдив“ отново се провеждат под егидата на Министерството на земеделието и храните.