Селфито, което на пръв поглед изглежда невинно забавление, оказа се – крие рискове.
Мишел Гор, 21-годишна девойка от Бедфордшир, самоопределяща се като пристрастена към интернет и селфитата, се е разболяла сериозно в резултат на тази своя мания.

Тя е била толкова обсебена от технологията, че си е правила около 200 селфита на ден и си е купила водоустойчив калъф за телефон, за да бъде свързана с мрежата дори под душа.

След като часове наред е била приведена над устройствата си - таблет, телефон и лаптоп, това е довело до болестта на Титце. Обяснението на лекарите е, че пристрастеността й е поставила под напрежение гръдния й кош, причинявайки възпаление, което се характеризира с болка в гърдите и подуване между горните ребра.

Осъзнавайки вредите, които пристрастеността към интернет може да нанесе, Гор е решила да си партнира с благотворителната организация Fixers, за да информира хората за заболяването си. Психиатърът д-р Ричард Грейъм коментира, че този вид зависимост се лекува трудно.

За разлика от други зависимости, пациентите не могат просто да решат никога да не използват технологии отново. Вместо това, те трябва да изградят здравословна връзка с технологиите и това е трудният момент при терапията.