Необходими продукти: Килограм свинско филе, чаена лъжичка изсушена мащерка, чаена лъжичка канела, чаена лъжичка ситно смлян черен пипер, щипка настъргано индийско орехче, щипка смлян карамфил, 200 мл бяло вино, 150 мл пилешки бульон, чаена лъжичка сол, няколко стръкчета мащерка за украса.

Начин на приготвяне: Измитото и подсушено месо се натрива със смес от солта и подправките. Добре е да се овърже със здрав конец, за да не загуби формата си при печене. Филето се слага в неголяма тавичка и се пече около час в предварително загрята фурна на 180 градуса. Опеченото месо се прехвърля в затоплена чиния и се оставя да престои 10 минути.

През това време сосът в тавичката се разрежда с виното и се прехвърля в тенджерка, която се слага на огъня да кипне съдържанието в нея. Налива се бульонът, сместа се оставя да заври повторно за около 2 минути.

Освободеното от конците месо се нарязва на тънки филийки, които се нареждат в чиния за сервиране, заливат се със соса и се украсяват.