Необходими продукти: 700 г. телешко месо, 600 г. дюли, 2-3 глави лук, половин чаена чаша олио, супена лъжица брашно, супена лъжица доматено пюре, чаена чаша захар, червен пипер, сол.

Начин на приготвяне: Нарязаното на парченца месо се задушава в загрята мазнина. Добавя се ситно нарязаният лук и след като поомекне се добавя брашното и се оставя да се запържи до златисто. Сипва се доматеното пюре, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Ястието се залива с хладка вода и се вари до омекване на месото.

Слагат се и нарязаните на дълги парчета и почистени от семките дюли, както и половин чаша захар. Останалата захар се карамелизира. Карамеленият сос се разрежда с малко вода и се изсипва в ястието. Вари се 10 минути на слаб огън, докато остане на мазнина.