Ася Василева

2015 година ще се запомни като една успешна година за финландския бранд Valtra, които уверено шества по европейските и световни ниви. Компанията получи цели три ключови награди в бранша, доказващи нейното технологично превъзходство.

Още в началото на годината през февруари на изложението SIMA в Париж новата Т серия на Valtra бе удостоена със званието "Машина на годината за 2015". През ноември 2015 на най-голямото изложение в света на земеделската техника новата серия N4 на финландския производител спечели в голямата конкуренция престижната титла "Машина на годината за 2016". И пак на този най-престижен земеделски форум моделът N174V безапелационно спечели златен медал за дизайн в конкурса "Трактор на годината 2016".

Впечатлени от този троен успех потърсихме за каментар Мико Лехикойнен, директор "Маркетинг" във Valtra. Ето как обясни той този успех специално за читателите на вестник "Български Фермер".

- Valtra е лидер на пазара в Скандинавия и тези награди, получени във Франция и Германия, на двете най-големи земеделски изложения са много важни за нас.

Какво ни костваше този хеттрик? За да отговорим трябва да се върнем назад във времето. През 2011 одобрихме новата си стратегия. От този момент нататък целят екип на Valtra работи по всеки детайл, за да ожъне плодовете на дългогодишните инвестиции в разработването на нови машини през 2015 г. Не направихме компромис с нищо и стартирахме с мотото:

"Не се опитвай, просто го направи!"

То обобщава високата мотивация на екипа на Valtra да завърши всичко в срок и докрай.

Този хеттрик е награда за една перфектна организация и за един отбор, който притежава капацитет, мотивация, всеотдайност и посока. Пътят не беше лесен. Тези постижения са голямо признание за екипа на Valtra. Искаме да благодарим на всички фермери по света, които заложиха за своята работа на марката Valtra.

А стопаните, заложили на марката, вече са използвали машините си в тежки условия на работа - издържат и на дъжд, и на слънце, и на екстремни температури. Подходящи са за работа в разнородна среда по целия свят. Тракторите на този бранд са приспособими към променящото се лице на дейностите във всичките сфери - земеделие, животновъдство, горско стопанство, комунална дейност и т.н.

Независимо дали става дума за животновъдство или за горско стопанство, за отглеждане на захарна тръстика или за друга трудна дейност, марката VALTRA отговаря на предизвикателствата чрез разработването на солидна и надеждна техника, подходяща за нуждите на всички потребители. Уникалните характеристики на машините гарантират годността им за решаване на най-сложни задачи, като в същото време тракторът работи икономично и пази почвата и джоба на фермерите.