През нощта в Дунавската равнина и източните райони все още ще духа силен запад-северозападен вятър. Атмосферното налягане ще се повиши, ще е по-високо от средното за декември. През следващото денонощие ще има разкъсана, често значителна облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. През деня ще отслабне до умерен. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните ще са предимно между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд и над южните райони. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9° и 11°. Температурата на морската вода е около 13°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Над планините ще е предимно облачно, билата често ще са в мъгла. На места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по откритите високи части - бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, а на 2000 метра около минус 2°.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, но в Северна България все още ще е до умерен. В петък ще е почти тихо и на места сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и над планините. Температурите слабо ще се понижат. В събота в Северна България отново ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, по-честа значителна. Температурите ще започнат да се повишават.