Валежите ще продължат и през нощта, в северозападните райони ще превалява сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от изток, североизток.

Минималните температури ще са от минус 1°- минус 2° в северозападните до 7°-8° в югоизточните райони. Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде умерен. Валежите от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните до 12°-13° в югоизточните райони.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от 12° до 15°. Температурата на морската вода е 13-14°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява предимно сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

В неделя ще е ветровито и сравнително студено. Ще духа умерен, в Северна България и временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна. Само на отделни места в Родопската област ще превали. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°. В началото на новата седмица ще остане ветровито, но вече с малко по-слаб вятър.

Облачността ще е променлива, без валежи. Най-ниски ще са сутрешните температури в понеделник, в повечето райони между минус 5° и 0°, а дневните във вторник ще достигнат 9°-14°.