Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) заедно с Института за стратегии и анализи (ИСА) организира конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която ще се състои на 13 ноември от 10:30 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център (гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 147).

Събитието е под патронажа на Министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Ще участват инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. В дискусията ще вземат участие и представители на фирми-производители на грозде и вино.

По време на конференцията ще бъде отчетена първата финансова година от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Ще се обявят възможностите пред бизнеса в началото на втората финансова година, която започна от 16 октомври 2015-а. Ще бъдат представени и новите правила в лозарския сектор, които влизат в сила от 1 януари 2016 година. Предвидена е още дегустация на вина от местни български сортове.