В зависимост от това кога се тори се определя и дълбочината на внасяне на торовете.

Така например през есента основното торене на почвата се прави непосредствено преди дълбоката оран. Ето защо органичните и минералните торове, които са внасят тогава попадат на по-голяма дълбочина - 20-25 см, а може и по-дълбоко, ако се оре механизирано.

Торовете, с които се тори по време на предсеитбената подготовка, попадат на по-малка дълбочина - около 15-18 см.

Най-плитко се внасят торовете, които са предназначени за подхранване на културите. Обикновено те се дават с пролетното прекопаване, което е плитко - 5-8 см, както и през вегетацията.

Внимание!

Торенето играе важна роля за формирането на качествени плодове. Така че, ако искате да получавате отлична реколта, не трябва да го пропускате.

Винаги трябва да торите балансирано, а не самоцелно.

Не бива да пропускате нито едно торене - първо е основното, след това предсеитбеното, накрая - подхранването през вегетацията.

По време на растежа и развитието на растенията може да давате и течни листни торове. Чрез тях могат да се коригират и пропуски в основното торене.