Във всеки дом има не малко полиетиленови торбички. Освен основното им предназначение, те могат да намерят и друго приложение.

Ако месото за пържоли поставите в полиетиленов плик и след това го начукате, ще запазите чисти и чука, и дъската, и дрехите си.

Подходящ е пликът и за панировка на риба. Разбийте яйцето, брашното сипете в плика. Всяко парче потопете в яйцето и поставете в плика. Когато всички парчета са вътре, го разтръскайте, за да се овалят равномерно. Рибата е готова за пържене.

Надявайки плик на месомелачката - няма да се притеснявате, че сок от смляните плодове ще изцапа кухнята.

Найлоновото пликче ще запази и любимата ви книга с кулинарни рецепти. Разтваряме книгата на интересуващата ни страница и поставяме в прозрачния плик. Рецептата се вижда чудесно, а книгата е запазена от евентуално напръскване.

Ако искате да ускорите времете за узряване на плодовете, поставете ги в полиетиленов плик, но следете да не се развалят.

Ако трябва да смесите нарязани за салата зеленчуци, сложете ги в плик и го разклатете.

Найлоновите пликчета могат да се използват вместо гумени ръкавици.

А ако умеете да плетете, то от пакетите можете да направите много полезни неща: покривки, салфетки, чанти, шапки, украшения.

Необходимо е да ги нарежете на тънки ивици, да ги завържете едни за други и леко да ги осучете.

Получават се полиетиленови нишки, с които може да се плете по. Получават се много красиви и оригинални неща.