Българска асоциация Биопродукти (БАБ) е партньор на „Виаекспо“на Изложението „Спорт и здравословен начин на живот“на 15 октомври 2015 г от 10 часа, етаж 5 в НДК, София, съобщиха от асоциацията.

БАБ е единствената браншова организация за биопродукти в България. Тя обединява производители, преработватели и търговци на български биологични продукти. Това са продуктите, които са в основата на здравословното хранене и здравословния начин на живот.

В последните години  асоциацията активно работи по идеята 5% от училищната храна да бъде биологично сертифицирана, а по програмите„Училищен плод“ и „Училищен мед“ да бъдат използвани български биологични плодове. Подкрепя и идеята на МЗ да бъдат премахнати от училищата автоматите за нездравословна храна.

Посетителите на изложението ще могат да се докоснат и насладят, да опитат и закупят от вкусните биологични продукти, разположени на 18 щанда. Разнообразието е голямо – биологични плодове и зеленчуци, мед, ядки, вино, билки, етерични масла, сокове, конфитюри, консерви…

Трима успешни български спортисти - Симона Пейчева, Евгени Иванов и Тереза Мариноваще вземат участиевсъбитието. Освен, че ще раздават автографи на своите фенове, те ще се включат в съпътстващата програма.