В емоционална среща жителите на видинското село Симеоново споделиха болките си от трупаните с годините проблеми пред кандидатката за кмет на община Видин Росица Кирова и колегите й кандидати за общински съветници от листата на "Единни за промяна" Милен Милчев, Георги Веселинов и Георги Геoргиев.

"Сградите пустеят, но така и местната власт не пожела един пенсионерски клуб да направи. Да има къде да се събираме, да се виждаме, че останахме една шепа хора", оплакаха се хората от Симеоново.

Както и във всички останали населени места на община Видин, така и в Симеоново улиците са в окаяно състояние, липсват тротоари, а всяка година високите подпочвени води на Дунава заливат имотите на хората.

"От общината ни бяха обещали лампи за уличното осветление, а после казаха, че били изчезнали от склада", гневяха се жителите на селото. Ежедневен тормоз за местните са и множеството тежки МПС, преминаващи през главната улица на селото към Дунав мост 2. "Така е, когато първо правиш мост, без да има път до него", заявиха от "Единни за промяна", които обясниха, че за разлика от останалите кандидати за местната власт, те не робуват на партийни интереси и зависимости.

"Приоритет в програмата на "Единни за промяна" е да се благоустроят населените места в общината. Сградният фонд, който пустее и се руши, ще бъде използван за кандидатстване по проекти и превръщането му в дневни центрове, домове за възрастни хора, обучителни лагери за деца", каза кандидатката за кмет Росица Кирова.

На срещата жителите на с. Симеоново поискаха да им бъде дадено правото сами да изберат кметски наместник. "Обещавам ви, че ако ни гласувате доверие с бюлетина номер 11, това ще се случи - вие ще си определите кмета", заяви в отговор Росица Кирова.