Общинското предприятие „Зелени системи”, което бе създадено през 2013 г. по идея на Даниел Панов като кмет на община Велико Търново, доказа отличната си ефективност както в дейността си, така и във финансов план. През 2014 г. дружеството е намалило разходите в общинския бюджет за комунални дейности с 1,2 милиона лева. спрямо 2013 г.. Оптималната работа позволи на екипа през настоящата година да инвестира средства за нова техника: малогабаритната автометачка, самоходна косачка с приспособление за почистване на сняг и малогабаритен камион за транспортиране на отпадъци.

Успешната дейност води до следните положителни ефекти за великотърновци: добро поддържане и разширяване на зелените площи и системи, заедно с териториите за обществено ползване; запазване на ставките на местните данъци и такси.

При създаването на „Зелени системи” предметът на дейността на предприятието бе поддържане на зелени площи в централен район и в посока към квартал „Картала“. Общинското дружество започна с 21 служители. Година по-късно към предмета на дейност бяха прибавени дейности, свързани със сметосъбиране и сметоизвозване на битови, промишлени, строителни и други отпадъци; поддържане чистотата на улици, тротоари и обществени места; почистване на дерета, гробищни паркове и на четвъртокласната пътна мрежа. Щатът на предприятието се увеличи на 80 човека. През 2015 година численият състав в ОП „Зелени системи” вече работят 132 служители. Новите 52 работници поеха метенето и поддържането на чистотата в град Велико Търново.

Добрите финансови показатели и дейност, успешната управленска програма и резултатите дават възможност през следващите години дружеството да поеме и останалите комунални дейности. Това ще се случва постепенно, при осигуряване на необходимия капацитет от хора. ОП „Зелени системи” вече отговаря за обществената тоалетна в парк „Марно поле” и ще поеме обслужването на санитарния възел в парк „Никола Габровски”, който се ремонтира в момента. Така се решава дългогодишният проблем на старата столица с липсата на кандидати за тези обекти.

Добрите финансови резултати ще позволят обновяването на машините да продължи и през следващата година с нова техника за косене и малки моторни снегорини.

Местни избори 2015. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.