Вече има данни, че започват есенните вирусни инфекции. Те са предвестник на класическия грип, тип А и В, който е голям проблем за целия свят.

За да се предпазим от него са нужни няколко момента, които ограничават или спират грипната инфекция. Световната практика използва растителни имуностимуланти, противогрипни ваксини и общо тонизиране на организма.

За да не сте податливи на вирусни инфекции е добре да се пренастроите за сезона есен-зима. Спете повече - между 6 и 9 часа според вашите предпочитания. Хранете се с повече плодове и зеленчуци. В общото ви меню е добре да има умерено количество крехки меса и колбаси, краве сирене, извара, пчелен мед и всички сезонни зеленчуци. За един-два месеца към храната може да добавите поливитамини като Суправит, Супрадин, Витарал, Герикапс, Невробекс Витамин В-комплекс. За около месец може да вземате по 1-2 г Витамин С дневно, ако нямате съдови заболявания като високо кръвно налягане, разширени вени, исхимична болест на сърцето, мозъчно-съдова болест. Към това се предписват на първо място много популярните вече растителни имуностимуланти.