Пантера е утвърден като изключително ефективен вегетационен хербицид срещу редица едногодишни и многогодишни житни плевели с висока селективност по отношение на голям брой широколистни култури.

В сравнение с други противожитни хербициди има много по-продължително действие и задържа по-дълго прорастването на многогодишните житни плевели от ризоми или коренища - до 2 месеца.

Пантера унищожава ефикасно голям брой едногодишни и многогодишни житни плевели и самосевки от житни култури.

При рапицата е регистриран в България и се прилага срещу едногодишни житни плевели и самосевки от житни култури във фаза 3-5-ти лист на плевелите и самосевките в доза 80 мл/дка.

Най-добри резултати се получават при третиране на житните във фаза на активен растеж, когато не са в стрес от ниски температури или недостатъчна влага. Едно от предимствата на продукта е,че той е ефективен от най-ранни фази на житните плевели (3-ти лист) до края на активния им растеж (напр. 90 см височина на балура).

Оптимално количество работен разтвор: 20-40 л/дка. Първите признаци от действието на препарата се проявяват 5-10 дни след третирането. Те се изразяват в хлороза, завяхване и характерна антоцианова окраска, отначало върху коренища и ризоми, а след това и по цялото растение. Пълното загиване настъпва на 14-21 ден след приложението.

Бързото абсорбиране на хербицида го прави практически независим от валежи. Това означава, че след изсъхване на препарата върху листата, евентуален дъжд няма да се отрази на действието му.

Самосевките от житни са икономически най-значимите заплевелители в есенната рапица. За да запазите посевите чисти, третирайте с Пантера в ранни фази (от 1-ви до 4-ти лист) на самосевките.

Пантера в почвата се разгражда бързо на нехербицидни метаболити и 60 дни след внасяне не оказва влияние на следващите култури в сеитбообръщението. Пантера е смесим с повечето от употребяваните в практиката пестициди и листни торове, но поради голямото им разнообразие се препоръчва да се направи тест за съвместимост на продуктите преди те да се прилагат на големи площи.