"По уникален начин, винаги през годините, най-истински устояват народните традиции". С тези думи председателят на Народното събрание Цецка Цачева се обърна към участниците в Тринадесетото издание на Международния панаир на народните занаяти, който се провежда от 4 до 6 септември 2015 г. в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”, Габрово. Нашите занаяти, които без значение в кое кътче на страната, са запазени и всеки път са повод за настроение и радост, отбеляза още Цецка Цачева.

Председателят на парламента сподели, че е впечатлена от многото млади хора, които продължават традицията, правят я достъпна за следващите поколения и я вплитат модерно в новите видове творчества. Цецка Цачева отправи призив към старите майстори успешно да предадат на младите и творческата искра, за да няма занаяти, за които младите не знаят. В края на церемонията Цецка Цачева връчи на кмета на град Габрово Таня Христова почетен плакет на Народното събрание.

XIII-ият Международния панаир на народните занаяти, посветен на Европейските дни на наследството, се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Негови организатори са Министерство на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”.

Програмата на панаира, в който участват 73 български и 30 чужди майстори на народни занаяти от 11 страни, продължава със спектакли, откриване на изложби и демонстрации на открито.