Двустранното сътрудничество между България и Холандия в сферата на земеделието беше основна тема на срещата между заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев и посланика на Кралство Холандия у нас Н. Пр. Том ван Орсхот. На нея присъства и новото аграрно аташе на холандското посолство ЕмарХемеке, съобщи Министерството на земеделието и храните.

Според заместник-министър Грудев страната ни може да ползва опита на Холандия при създаването на организации на производителите и в областта на оранжерийното производство. От своя страна те биха могли да предоставят експертен потенциал, който да ни подпомогне за развитие на млечния сектор в България. Заместник-министър Грудев допълни, че за страната ни е много важно да се запази производството на мляко в планинските и необлагодетелствани райони, тъй като то има и социален ефект.

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за подобряване на административния капацитет на администрацията в областта на земеделието, което също да бъде подпомогнато от холандска страна.