Международното изложение за машини, съоръжения и технологии за земеделието в Средиземноморския район, което ще се проведе в Бари от 15 до 18 октомври 2015 г., ще бъде домакин на официални делегации от над 20 страни. След големия успех на предишното издание през 2013 г., сега изложението разширява своята сфера на влияние, утвърждавайки се като лидер за Южна Европа, Северна Африка, Близкия изток и Балканите.

Събитието се провежда на всеки две години в региона на Пулия, организирано от Фиера дел Леванте и Федерацията на производителите на земеделска техника в Италия УНАКОМА и е една от най-привлекателните срещи за агробизнесмени от целия Средиземноморски район.

Специално място на предстоящото издание на Agrilevante ще бъде отделено за авангардни технологии за култури, характерни за Южна Европа, Северна Африка, Балканите и Близкия Изток.

След успеха на изложението през 2013 г., с 280 изложители и площ от 50 000 кв.м, включително и павилиони и открити площи и с присъствието на почти 50 000 посетители, тазгодишното издание обещава още по-добри резултати.

Производителите на селскостопанска техника и технологии за земеделските производствени вериги на селскостопански стоки вече са резервирали изложбени площи за събитието, което се организира от FederUnacoma с участието на местни институции, професионални организации в областта на селското стопанство, университети и обучителни центрове като Средиземно-морския агрономически институт.

Повече от 20 официални делегации от страните от Средиземноморска Европа, Северна Африка, Балканите и Близкия изток ще присъстват на събитието, в рамките на международната програма, разработен от Италианския институт за външна търговия на Бари в сътрудничество с агенция ICE и Средиземноморски агрономически институт.

Във фокуса на изложението са страни, в които селското стопанство представлява водещ сектор на икономиката, с нарастващо търсене на механизация и технологии, независимо от трудностите, предизвикани от политическата нестабилност в някои от тях.

Данните на Италианския институт за външна търговия показват значително възстановяване на италианския износ към страни като Алжир и Тунис, но също и в Испания, Португалия и Гърция. Общият обем на износ на селскостопанска техника се увеличава по отношение на Иран и Балканите. Водеща роля ще играе Турция, където има над 58 000 регистрирани трактори, потвърждавайки, че е един от най-динамичните пазари в световен мащаб.